用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST. Anna pm offer
go

ST. Anna pm offer [複製鏈接]

st. anna打來話俾個本地班pm offer我, 之前國際班reject左佢話有本地班會通知我, 真係有呀...好開心, 因為阿仔interview好易喊, 終於有offer了~~ woowoo, 唔知有冇媽媽都會讀st anna呢?

heidya  congrats  發表於 13-1-17 18:55
   0    0    1    0

我星期二寄咗信去放棄pm 個位, 唔知係咪留咗比你, 真係戥你開心呀! st anna好學校嚟架, 如果你唔要求名校, st anna好唔錯架, 仲有, 你要唔介意係pm囉, 因為好多媽咪想要上午班位

bobo101^*^    發表於 13-1-18 11:18
maykwanet    發表於 13-1-17 17:31

希望鼓勵其他媽媽唔要位就盡快放番出嚟, 等擔心ing的媽媽可以鬆一口氣

heidya    發表於 13-1-17 18:57
maykwanet    發表於 13-1-17 17:33

回復 jessiechen 的帖子

係呀...真係多謝你呀....因為呢個係我仔仔唯一一個offer(起碼係到依家為止), 所以我都唔介意係pm了, 頭先打電話來時唔好意思問太多, 請問媽媽們其實本地班係咪都好似係每日都有個net教架? 因為印象中好似係咁~~ thanks!!!

Catonmama 發表於 13-1-17 14:37
回復 jessiechen 的帖子

係呀...真係多謝你呀....因為呢個係我仔仔唯一一個offer(起碼係到依家為止), 所以 ...

唔好客氣, 我都係估下啫, 據我所知, 應該係每日都有英文堂, 都應該係Net
我住正st anna樓上, 成日見啲老師好好笑容, 小朋友又好開心返學放學, 我有舊同事兩個囡都讀呢間, 佢都話老師好好, 好有心機, 小朋友返學後英文同普通話都好有進步, 佢大囡讀咗4年, 之後入咗嘉諾撒

Catonmama  最緊要老師好~~ 唔該晒你呀!!!  發表於 13-1-17 14:47

回覆:ST. Anna pm offer

有冇家長收到英文班?佢都係今日打來話下午班有位。唔知要不要好。

回復 BeBeDaDa 的帖子

之前佢都有話俾英文班呀, 佢話係全英文的, 冇中文的, 有d同學仔都會係唔係香港人, 31人一班

Catonmama 發表於 13-1-17 11:19
st. anna打來話俾個本地班pm offer我, 之前國際班reject左佢話有本地班會通知我, 真係有呀...好開心, 因為 ...
恭喜哂, MY BB STILL HAS NOT NEWS

Catonmama  多謝呀...祝你bb都快快有心儀offer~  發表於 13-1-18 10:54

回覆:Catonmama 的帖子

係呀。今日問過。佢地話如果小朋友聽中文冇問題都應該會適應到。當然初期會可能差少少,所以一定有個本地助教適時幫手

引用:Quote:Catonmama+發表於+13-1-17+11:19+st.

原帖由 heidya 於 13-01-17 發表
恭喜哂, MY BB STILL HAS NOT NEWS
我個都係得呢個offer。所以1516。依家仲努力揾下邊D學校仲收表

回復 BeBeDaDa 的帖子

我之前都有周圍搵其他東區的, 其實唔係好多仲會有位了, 有報左海星堂, 未有result, 東華三院的夠20個月先交得表, 培元(shaukeiwan & chaiwan)我之前有交表, 佢叫我今個星期六去in, 不過如果有左st anna呢個, 我就算了, 因為我覺得st anna應該好d...雖然係pm班~

回覆:Catonmama 的帖子

我都係明天見筲箕灣培完,會去等佢地收再諗。聖安娜國際班都要先。萬一無都會讀。我有報明我,未見不過機會渺茫

回覆:ST. Anna pm offer

我都在上星期收到國際班pm offer,我是報本地班的,亦是唯一offer,所以照讀,跟你掉轉就好喇!哈哈!

回復 YYYingli 的帖子

我都係報本地班架, 不過係佢首先offer國際班後備, 但係我想個仔上堂都有d中文學下, 所以要求有本地班再通知~~

BeBeDaDa 發表於 13-1-17 19:22
我個都係得呢個offer。所以1516。依家仲努力揾下邊D學校仲收表
我地TOTAL IN 左3間, ST ANNA, BOBO, NP MW, 全軍覆沒 會試下3月IN  NP MAN SENG, 如果都係無行,就玩住PLAYGROUP 先.
聽講BOBO PG 要等8個月

民生網頁話如果有位先安排3月再in咋!

heidya    發表於 13-1-18 18:18

回復 beautylion 的帖子

我係7月b都冇收到民生通知interview...可能有位都收晒大d o既b了~~ bobo我上年4月都報名playgroup呀...到依家都仲未排到~~~~

heidya    發表於 13-1-18 18:21
beautylion  友人bb係4月都係聽日先有得in 民生咋. 咁我係細b, 可以close file了.!  發表於 13-1-18 17:27

beautylion 發表於 13-1-18 17:01
即係後備IN!!!!!當日FRONT DESK 姐姐系甘講, 3月IN會通知.....睇來又系無行
‹ 上一主題|下一主題