用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PN班 將軍澳綠茵 vs 迦南(金馬倫道)
go

PN班 將軍澳綠茵 vs 迦南(金馬倫道) [複製鏈接]

哪間較好, 較出名?  家住將軍澳, 但又想讀九龍塘的學校, 迦南是否一間好學校?
但綠茵多外籍老師, 又近自己屋企~
大家給給意見, 謝謝!
   3    0    0    0

我都想知。以名氣大家覺得邊間好?

如迦南唔值去到咁遠讀

回覆:florence12333 的帖子

如果你心儀迦南,應該揀藍田;如果你心儀九龍塘,迦南屬該區二線學校。如果論課程,綠茵深啲,又多net; 如果論名氣,綠茵仲只係將軍澳區地區名校,其他區分校還尚算新,相反迦南喺各區都有唔少分校,歷史悠久,名氣雖不及SC, LH, 維記,不過都ok.

引用:如果你心儀迦南,應該揀藍田;如果你心儀九

原帖由 HauMiranda 於 13-11-01 發表
如果你心儀迦南,應該揀藍田;如果你心儀九龍塘,迦南屬該區二線學校。如果論課程,綠茵深啲,又多net; 如 ...
謝謝分析

回覆:PN班 將軍澳綠茵 vs 迦南(金馬倫道)

只知道金巴倫迦南是最好的分校!比起麗港城是有分別的!net亦不會少於綠茵(迦南冇學劵後net增加不少)而且校園大,有戶外遊戲區!其實樓主上教育局網站也可看到資料!

引用:只知道金巴倫迦南是最好的分校!比起麗港城

原帖由 sake_hk 於 13-11-02 發表
只知道金巴倫迦南是最好的分校!比起麗港城是有分別的!net亦不會少於綠茵(迦南冇學劵後net增加不少)而且 ...
請問點解金巴倫迦南是最好的分校?thanks

引用:Quote:原帖由+sake_hk+於+13-11-02+發表只

原帖由 mikemike509 於 13-11-02 發表
請問點解金巴倫迦南是最好的分校?thanks
我不是專業的!只是根據過往既評論,教育局既評估……而這間分校在校園、管理等確實有比其他分校優勝!我也有小朋友在幼稚園階段,自己也曾用心分析過!當然,總也不會是一所十全十美的學校,因為每個父母都有自己的要求!

回覆:PN班 將軍澳綠茵 vs 迦南(金馬倫道)

語境也有分别呢!迦南pn不是100%直升也是考虑因素!

‹ 上一主題|下一主題