用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 自閉症不一定有重金屬
go

自閉症不一定有重金屬 [複製鏈接]

我小朋友刚做完檢驗測試,發現身體沒有重金屬,
測驗員都各得奇怪,問我有沒有試過排金屬或食過排金屬約,我話冇
因為這種小孩一般都有的,
但驗到對小麥,奶薯仔,蘿蔔,糖等等…………有敏感,需要排毒,
   2    0    0    0

但我之前上網看過食療排重金屬,不知関不関事,筦荽又名香菜,話可以排重金屬的
我通常煮魚湯,一星期一次,
香菜不可以大量食,因會傷眼的

回覆 nownow 的帖子

咁多野敏感, 要戒食嗎?

.要介口,但刚刚知道,一步一步來,希望能做到啦!

回覆:nownow 的帖子

可否pm我在那裡做測試?謝謝!

不清楚你個檢測是如何進行。如驗血,兩個星期內都無吸入重金屬入血,血是清的,驗不到的。如血驗到是超標,是給人落毒那種了。你去望下網上資訊,好多自閉兒,驗血、驗頭髮和驗尿都無重金屬,但一吃排重金屬藥再驗尿,超標二十倍咁出,還是好幾年都如是。那是什麼原因呢?扣在細胞内,尤其是腦部。  現今環境汚染得咁嚴重,如話無重金屬,你會否覺得奇怪?還有有多項敏感,都已暗示排毒功能有問題。

回覆 Kyle 的帖子

我不是消售什麼,亦不用側義我,我只是分享我的經驗!

我好歡迎別人銷售,只是想知你的檢測如何進行,研究下咋喎。我仔進行過無數次測重金屬,你間是什麼我也不會幫襯,無興趣,我自己懂得往美國測。只可說香港無幾多化驗所或醫生懂得如何測重金屬。

我仔無打排毒藥下驗過血,頭髮和尿
鉛和水銀:血和尿是無超標,頭髮超標。

打完排毒藥驗尿
鉛和水銀:尿超標二十陪,每年測也差不多咁高企。

若是鬼但去一間本地營養、化驗所或醫務所驗下血,佢話無事,係米等於無事呢?

多年前有個三歲小朋友誤飲電鍍水昏迷送院,在公立醫院進行chelation 治療一段時間出院,出院時當然驗血重金屬無超標啦,但此童出院時是癱的,家人預照顧他一世,過了三個月,此童突在家轉危並去世。血都無重金屬,點解仲咁嚴重。我只想講毒去咗深層細胞處,不是話扯就扯得出。

外國好多兒童驗重金屬都無超標,但行為仍古古怪怪,啲自閉醫學專家才會再深入揾個原因,香港根本無乜自閉專家,見報告無事米同你講無事囉。

引用:我好歡迎別人銷售,只是想知你的檢測如何進

原帖由 Kyle 於 14-11-30 發表
我好歡迎別人銷售,只是想知你的檢測如何進行,研究下咋喎。我仔進行過無數次測重金屬,你間是什麼我也不會 ...
想問如果有怪行為,驗唔出重金屬超標,是否還難攪?

回覆:lulumelody 的帖子

比較可靠的驗重金屬方法是:-

1. 食或打排毒藥後驗尿

2. 驗頭髮,跟住用Andy cutler counting rule 去評估,如見到重金屬好高,無需再看,已知有問題。如重金屬好正常要再看essential elements. 中重金屬但排唔出的兒童,essential elements 會有些好超高,有些好缺。無中重金屬的,essential elements 全部都在正常range.

3. 法國一個驗尿test. 中咗重屬指數好高,無中就低,但個test 無再細分高在那隻重金屬。

香港得唔夠三個醫生用1.的方法,亦有一些營養顧問公司或自然療法用2. 教人驗頭髮,但好似只懂跟讀數,重金屬讀數高就話有事,讀數低就話無事,什麼是Andy cutler counting rule 應該唔知?

Andy cutler 個排毒protocol 是低劑量的排毒療法,美國自家幫自閉童排毒的父母都知曉。美國唔同香港,同醫生距離遠,專醫自閉的醫生更少,全美國約得三十個,好多時家長都要經Skype 見醫生和自己研究㗎。

難唔難搞要睇個小朋友排毒功能了,肝腎功能等,我見一些小朋友做chelation, 越做個面色越好。有些小朋友連chelation 啲藥都受唔住,越做面色越差,成個散晒咁囉。我仔是後者,可能細時長食西藥,傷肝傷腎,現只用樓主所提的芫茜一個星期喝幾次來排毒。

回覆:Kyle 的帖子

芫茜點食?

各位, 本人有意同個仔做重金屬測試, 可否建議有關資料, 唔該哂 !!!
‹ 上一主題|下一主題