用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 再沒有預默?
go

再沒有預默? [複製鏈接]

今年小2後, 發現沒有中英預默, 下學期英默更怪, 默書紙都未抄哂,便 說默書, 接著測驗, 測驗後2天放復活節假, 派了默書紙後復課就即默書, 到底學校現在咩會事?

同班主任教仔女方式意見不合後, 竟然有問題不再找我, 只找我老公, 我老公一向不理仔女功課, 經常要我老公轉接給我才知道, 但老公根本不知情下再告訴我, 我亦根本唔知老師講咩??? 我主動打電話給班主任, 她竟然問我係咪同老公離了婚分了居, 唔係我老公都係監戶人, 班主任喜歡找誰就找誰~

0    0    0    0

回覆:燁燁媽 的帖子

你可以坦白告訴老師,有事聯絡你吧!預默方面,我估計只安排比小一適應吧!正如補底班也只小一有

回覆:再沒有預默?

其實預默只係一樣功課,你有同佢溫習,無論幾時默都無問題,何必執著個一樣功課呢
至於搵家長,你可選擇直接同佢講你老公唔理,有乜直接搵返我,有乜唔禮貌對待直接向校長投訴啦

回覆 muichiting 的帖子

燁燁媽 , 係咪2c 班呀 ?  只有2C 係無中英文預默,  教英文個Miss Chan  真係好亂, 班主任點可以問你係咪同老公分居咁無禮貌,  我個仔咪係 e 一班囉 !

引用:回覆+muichiting+的帖子 燁燁媽+,+係咪2c+

原帖由 dikyan 於 15-06-04 發表
回覆 muichiting 的帖子

燁燁媽 , 係咪2c 班呀 ?  只有2C 係無中英文預默,  教英文個Miss Chan  真係好亂, ...
你@錯人了
我兩個三、六年級都冇左預默…唔係淨係2C

燁媽媽話孩子升2年級後嘛 , 2年級只得2c無中英文預默 , 咁我邊有 add 錯呀 ! 無預默都吾緊要 , 我可以自己同個仔溫默書 , 但上英文堂個 Miss Chan 亂七八糟 , 一時一樣 , 我就吾知點幫個仔啦 !  
‹ 上一主題|下一主題