用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 伸報住址問題
go

伸報住址問題 [複製鏈接]

仔仔今年小五, 學校深水涉網, 現居住九龍城區, 想中學派位用九龍城網。因計劃搬屋, 請問一般幾多月要伸報住址? 我是否要住到他派完位才可搬??
   0    0    0    0

引用:仔仔今年小五,+學校深水涉網,+現居住九龍城

原帖由 Erco 於 16-05-23 發表
仔仔今年小五, 學校深水涉網, 現居住九龍城區, 想中學派位用九龍城網。因計劃搬屋, 請問一般幾多月要伸報住 ...
到派位前學校會問申唔申請轉區,由學校帮你轉,

Erco 發表於 16-5-23 15:59
仔仔今年小五, 學校深水涉網, 現居住九龍城區, 想中學派位用九龍城網。因計劃搬屋, 請問一般幾多月要伸報住 ...
最好放晒榜註晒冊至搬走啦。

引用:仔仔今年小五,+學校深水涉網,+現居住九龍城

原帖由 Erco 於 16-05-23 發表
最遲明年一月要搬定,小學會安排幫學生申請轉校網。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

gracelam 發表於 16-5-26 22:37
最遲明年一月要搬定,小學會安排幫學生申請轉校網。
最慘睇嚟樓主係現住九龍城, 想用九龍城網問幾時可搬走既情況, 唔係搬入既情況。

引用:Quote:gracelam+發表於+16-5-26+22:37+最遲

原帖由 little_yolky 於 16-05-27 發表
最慘睇嚟樓主係現住九龍城, 想用九龍城網問幾時可搬走既情況, 唔係搬入既情況。 ...
係喎。 搭錯線

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!
‹ 上一主題|下一主題