用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行:黃大仙B1B男,保棠、黃笏南、銀禧邊間機會大啲? ...
go

自行:黃大仙B1B男,保棠、黃笏南、銀禧邊間機會大啲? [複製鏈接]

黃大仙B1b男,性格慢熱被動,有5級樂器,有校際音樂節獎,而亦是學校運動校隊成員,請問邊間自行機會大啲?

另外,論成績,呢3間邊間高啲?

謝謝
   1    0    0    0

ak1020 發表於 20-1-4 09:31
黃大仙B1b男,性格慢熱被動,有5級樂器,有校際音樂節獎,而亦是學校運動校隊成員,請問邊間自行機會大啲? ...

DELETE

黃大仙B1b男,性格慢熱被動,有5級樂器,有校際音樂節獎,而亦是學校運動校隊成員,請問邊間自行機會大啲? ...

黃笏南注重音樂,但不知你仔的音樂級數對它們來說是否只是普通,但建議自行可一試。

在黃大仙區內,為何自行不選較好的協和?

tpmon 發表於 20-1-4 10:29
黃笏南注重音樂,但不知你仔的音樂級數對它們來說是否只是普通,但建議自行可一試。

在黃大仙區內,為何 ...

主要原因係歷年都唔太多人入協和,加上今年協和取消簡介會,想知多啲都唔得,所以有啲卻步呢

ak1020 發表於 20-1-4 10:40
主要原因係歷年都唔太多人入協和,加上今年協和取消簡介會,想知多啲都唔得,所以有啲卻步呢
...

大家沒有得去協和簡介會,公平競爭,為何好的中學,Banding 又match,自行不一試。

看看以下新聞,如入了保棠,你可能6年日日担心,精神受影響,後悔一生。

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3602330

tpmon 發表於 20-1-4 10:48
大家沒有得去協和簡介會,公平競爭,為何好的中學,Banding 又match,自行不一試。

看看以下新聞,如入了 ...

如其名 日日補堂

B1b成績揀黃笏南或銀禧都十分適合。

Poyau 發表於 20-1-4 12:09
如其名 日日補堂

本人沒有利益衝突。温馨提示做好人,家長看了相關新聞,仍然決定報讀,就要像買投資產品一樣,願意和能夠承受相關風險。

tpmon 發表於 20-1-4 12:55
本人沒有利益衝突。温馨提示做好人,家長看了相關新聞,仍然決定報讀,就要像買投資產品一樣,願意和能夠 ...

謝謝分享 報嘅時候知好過不知情

我覺得仍可一試。補堂亦證明學校同老師緊張學生讀書進度。有啲老師教唔切,真係會教學生自修,或者略解就當教左。
但論穩陣,銀禧應該係最穩。
‹ 上一主題|下一主題