用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 讀緊大學,保險一問
發新帖回覆
go

[英國] 讀緊大學,保險一問 [複製鏈接]

想請教一下,阿仔讀大學買左份留學保險,如果距假期到附近歐洲國家幾日旅行,係唔係留學保險唔包?應該每次都買旅遊保險?謝謝
   1    0    0    0

間間保險公司內容都有出入 , 其實你睇一睇份留學保險內容,或打上去Hotline 問是最清楚。

每間保險保既內容都會有唔同,最好問清楚保險公司唔好自己估估下誤會左就唔好,我知道保誠“留學寶”系包既,由英國出發去歐洲系包,但由香港去歐洲就唔包。

多謝(emoji)(emoji)我都係保誠留學保,琴晚搵左agent 問距話今日覆包唔包

因為我發現香港買既旅遊保險係一定要香港出發先包,距英國出發有意外係唔賠

angel_laam 發表於 23-6-9 08:52
因為我發現香港買既旅遊保險係一定要香港出發先包,距英國出發有意外係唔賠
...

香港投保係必須香港出發,一般留學保包其他消閑旅遊, 你等你agent confirm, 我以前用AXA就包

https://www.axa.com.hk/zh/overseas-student-protection/?gad=1&gclid=EAIaIQobChMIg_eu7oC1_wIVTsRMAh3N_QvBEAAYASAAEgLRzPD_BwE&gclsrc=aw.ds

see FAQ #4

poonseelai 發表於 23-6-9 09:36
香港投保係必須香港出發,一般留學保包其他消閑旅遊, 你等你agent confirm, 我以前用AXA就包

https://www. ...

AXA包,我哋都成功claim過。

我問左prudential 距地話包,多謝大家
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊