用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有冇媽媽買咗[迪士尼美語]敎學 ...
go

有冇媽媽買咗[迪士尼美語]敎學 [複製鏈接]

有冇媽媽買咗[迪士尼美語]敎學

有冇媽媽可以話比我知你哋用緊迪士尼美語敎學,好唔好用.

....或有冇d平d介紹呢???? :

Re: 有冇媽媽買咗[迪士尼美語]敎學

我個仔用緊la!! 用左4年lu!!

咁你覺得你個仔學得點?你係咪全織媽媽,我係...咁會唔會好d?你係咪用緊最貴果套?我bb16個月大,唔知買唔買好!可以比d意見我嗎? 多謝你

Re: 有冇媽媽買

我都係做左5年, 你指最貴果套是否 full set, 我女六個月開始用, 我覺得有用, 但要家長配合, 否則咩野都無用.

我所指係full set,當然要家長配合啦,我都唔信就咁播碟唔埋佢就可以,咁你係咪成日都同個女講英文,我好驚會買錯,真係唔平嫁!你地比多d意見我啦.   

Hi hcwong50,

有冇興趣平平地買二手vhs正版呀,3隻Play Along 1本書 ,4隻Sing Along 4本書

有興趣pm我

我個女半歲開始用,用咗差不多一年了、而家時時都有好好的回應、我自己觉得好值投資啦!虽然好貴但當系一項投資,可能心理上會好些!
當然全職媽媽陪會更好!但要有耐性、雖然我都系全職媽媽、不過有時都好懶跟足課程!
:fighting1: :sick: :wave: :hammer: :-) :-) :-?

我用咗5年啦,大家可參考吓,我大女歲半多d,細女6個月時買的,因為覺得菲姐d英文唔正,所以叫佢跟住時間表播dvd,電視就只睇英文卡通片,我就放工或得閒先陪女兒睇書,書同有關玩具就放曬出嚟任睇任玩, 連浴室都有架,poster就貼到成屋都係,包括其他英文poster,但肯定愈細個買愈好(早期教育嗎),會吸收d,就好似玩具咁陪佢大,我細女到現在都會攞嚟睇架。另細女3歲半就開始讀公文英,宜家k3讀緊AII課程,已超學年了 (都有d安惠)。但套教材真係好貴,如果我不是有2個小朋友,我都未必買呀。其實,只要家中佈置好學習環境,任何地方都有學習的圖畫及文字,及盡快開始早期教育,相信有沒有貴教材都可另兒女有所得著的  

我覺得有多餘錢,同你真係會跟黎用就買。不過真係貴囉!

其實呢套嘢, 有好多家長已有  dvd vcd cxpy, 但係個人覺得dvd vcd 與其他電視教材相約, 無特別, 但最寶貴係12本書 同 27隻 cd, 仲有 fun with words, activity book 4 本, activity card, singalong 4本書, 4cd, telephone english 同 7cd, 全部都真係好有用, 好正。

值得用二手價萬零蚊去體驗一下。入會就免啦, 因為只可以更換 book , disk.   其他消品不可以更新。

book 同 disk 我自己都識得 bxckxp, 洗鬼入會咩。
該用戶已被刪除

係呀, 早前 bt 有得download, 呢度好多家長已download晒 DWE Playalong Singalong

hang&fidella 寫道:
聽講bt有得download

醒目開學勳章

alisonsky

Could you mind to share the timetable?

Thanks!.

卓衡父母,

其實我都冇特定既時間表架,我又冇跟足DWE的建議做,因為我要返工,初期就每日叫菲姐播返相關的dvd, cd ,book & toys 比佢哋睇和玩,早午晚,後期佢哋就開始簡topic,我就放曬所有教材(DWE & other) 任佢哋睇,有時就扮吓hippo dance囉,有時就扮高飛D傻瓜野,佢哋就好記得,又會發現多D又話比我聽,有時用D poster玩遊戲,我讀英文,佢哋鬥快搵,或調轉,當然有時要扮野,搵唔到,等佢哋覺得自己好醒,有時又要扮叻架,等佢哋努力D嗎   
個人意見係,多D時間培佢哋,提高學習既動機,佢哋鍾意玩嗎,咪一邊玩一邊學囉

我看過佢地的demo VCD,覺得D質素好差,畫面好似好舊,D聲音又細。聽人講係因為D動畫係幾十年前迪士尼的動畫剪製而成,所以係咁架喇。想問下大家,係唔係用幾萬蚊買返來的vcd都係咁既質素?

我剛剛星期二買左, 星期四收貨, 多謝各媽媽比咁多意見我, 希望我bb用得好啦.

簽名被屏蔽

please advise where I can find out more about English Time?

thx.

sherin668 寫道:
我有迪士尼,已買了8個月,但效果唔係咁好,最近我朋友用english time話我知好正,我都覺et 好d 咁,有系統d呀,佢好似可用到大d, 好似有 cd-rom,仲有係我朋友個b 明顯識得多過我個b呀,攪到我好想買個set tim,大家可否比d 意見我呢
耶和華是我的牧者,我必不致缺乏.(詩篇:23:1)

sherin668
我覺得你話後果唔系咁好‥未必要另买一套既,可能系小朋友未發揮出来並唔代表唔識架•而且這只是引起佢對學習興趣的輔助エ具令佢唔怕英文啫,系咪?唔好考驗同比較佢的成果啦!況且這套价錢都唔平!ET呢套我觉得無論人物或卡通都唔吸引,
所以再努力同佢玩迪士尼美語'效果一定會如你所願的!
只要能令佢去睇去玩唔放棄就一定有好的一面表現!    唔好心急!
:fighting1: :sick: :wave: :hammer: :-) :-) :-?

我想問下,其實全套野要幾多錢架?有d咩野架?可以用到幾大?我都想買一套呀!
‹ 上一主題|下一主題