用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問邊幾間小學8,9月面試?
go

請問邊幾間小學8,9月面試? [複製鏈接]

please advise!
   0    0    0    0

我記得去年浸大附屬黃錦輝係8月尾面試

香港真光中學(小學部)今日可以響學校網站下載報名表,不過名額只得50個.面試日期是10月9日上午9點至12點.
TKO播道書院開始接受報名,詳細資料留意小學網站.女拔8月19日有報名表,SPCC8月31日有報名表.到時請到小學網站下載.
暫時只知咁多.

醒目開學勳章

Thanks ggoo, True Light is 1 of my target

原帖由 ggoo 於 10-8-2 17:40 發表
香港真光中學(小學部)今日可以響學校網站下載報名表,不過名額只得50個.面試日期是10月9日上午9點至12點.
TKO播道書院開始接受報名,詳細資料留意小學網站.女拔8月19日有報名表,SPCC8月31日有報名表.到時請到小學網站下 ...

ziyi:
我有諗過PM你講你知真光開始報名,不過我個PM用唔到,唔知點通知你.
10月9日暫時知道香港真光,將軍澳播道,陳守仁會有面試安排,有D學校有兩個日期,但真光是得個一日既上午面試,萬一撞期都唔知點算.

原帖由 ziyi 於 10-8-3 16:01 發表
Thanks ggoo, True Light is 1 of my target

醒目開學勳章

TSL唔駛擔心,申請時可自行選2天裡其中一天,但就唔可以選擇時段,而簡介會楊校長說了,基本上你選了那天就一定俾你的,所以我一定選擇10/10
而我擔心的是EC,雖然說有另一天面試,但都唔知點通知學校
像LOGOS面試,我在申請表寫了"雞婆"咁大隻字希望在7/3,結果都係跟ICQM撞了同一天..
港同8/28截止報名
第一輪第1部份係9/25 or 9/26,未撞期,但唔知第2部份在10月幾時

頭都痛

原帖由 ggoo 於 10-8-3 16:22 發表
ziyi:
我有諗過PM你講你知真光開始報名,不過我個PM用唔到,唔知點通知你.
10月9日暫時知道香港真光,將軍澳播道,陳守仁會有面試安排,有D學校有兩個日期,但真光是得個一日既上午面試,萬一撞期都唔知點算.:sigh ...

醒目開學勳章

簡介上說是"2005年1月1日至2005年12月31日出生"
最好打電話去問好一些

原帖由 chuppy 於 10-8-4 09:19 發表

真光唔收2004年嘅超大B?

‹ 上一主題|下一主題