用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 3歲學琴??
go

3歲學琴?? [複製鏈接]

3歲學琴??

3歲學琴, 太早嗎???   

Re: 3歲學琴??

我個人認為5歲較好

簽名被屏蔽

HI! ming2,

我囡囡今年才讀K1, 之前返緊PLAYGROUP, 但要到8月中才開學, 所以我想幫佢找暑期班, 我問佢想學畫畫 OR 學彈琴, 佢簡學琴, 所以未咁問LAW! 我自己有唔識, 但我想問是否應先學樂理, 然後才學琴呢?? (因我去琴行問過, 佢話都可以學的)

多謝解答!!

fat 媽

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

fat 媽,

我囡囡也是今年9月入讀 k1, 她好喜歡音樂常常在家自彈自唱, 我都想在暑假比佢學彈鋼琴但又惊佢太細個, 因為我已報名等 Tom Lee開班才開始讀, 但係而家又未輪到, 所以心大心細唔知比唔比佢去其它琴行學住先?

醒目開學勳章

fat 媽,

我囡囡也是今年9月入讀 k1, 她好喜歡音樂常常在家自彈自唱, 我都想在暑假比佢學彈鋼琴但又惊佢太細個, 因為我已報名等 Tom Lee開班才開始讀, 但係而家又未輪到, 所以心大心細唔知比唔比佢去其它琴行學住先?

ming2 寫道:
fat媽
I see....其實一開始學琴,老師都會教基本0既樂理常識,如拍子,音符...等等,可以唔需要先學完樂理再學琴0既...兩者可以同時進行...

我教緊仔認譜呀,咁第時學琴咪睇得快d囉,呢樣唔駛等到三歲都可以開始呀   

醒目開學勳章

Jumby2000,

Thank you for your information !

Janiceyiu

jumby2000 寫道:
hello JaniceYiu,

You can join the summer pre-piano course offered by Kenjimusik.

For more details, you can call to the center or visit the following website:

www.kenjimusik.com/programs.php

Jumby2000

三歲可去下d親子音樂班先啦...

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題