用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖公會荊冕堂士德幼稚園 vs 荃灣迦南 K1
go

聖公會荊冕堂士德幼稚園 vs 荃灣迦南 K1 [複製鏈接]

士德 pm offer VS 荃迦 am offer? 請問邊間好啲?
   0    0    0    0

你想要happy school定學術好?兩間唔同style果喎。

回覆 janicetai2002 的帖子

其實都知道不同style , 但好似士德派小一又幾好但係我哋住荃灣區,又不夠分數,知道將來會叩門⋯所以想知道有冇人
曾經讀過士德學術是否足夠

荃迦主攻學術⋯ 但係少好多親子活動
但又唔知派小一資料⋯

回覆 Carmanpoon 的帖子

聽聞:
士德係學術淺happy school,若果想叩門或直資就必須外補,但士德好處是活動教學,若小朋友唔係乖乖坐定定、不是可谷型,可能士德會啱D,冇太大功課同考試壓力,同埋士德都有3個net唔算小。

荃迦學術好,K3一定係下午,相對谷過士德唔係玩活動教學。

至於派校,士德係聖公會,聖公會都幾多區內好既小學,仁立、仁紀、主恩、主愛果D,尤其係仁立、仁紀,估計.......估計咋下....點都有D關係所以先派咁多。至於荃迦我唔清楚,相信小朋友學術好,若要直資或叩門其他好小學會易D,唔洗咁多外補。

回覆 janicetai2002 的帖子

謝謝你分享我再考慮一下先
‹ 上一主題|下一主題