用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 帆船飲食的午餐
go

帆船飲食的午餐 [複製鏈接]

帆船飲食的午餐

請問帆船飲食的午餐好唔好味,係咪由營養師設計餐單?

我見學校午餐只有膳食,小朋友是否要自己帶紙包飲品? 你地會唔會另外俾小朋友帶小壺湯回校飲?  

Re: 帆船飲食的午餐

I want to know, too.
My kid's school will employ the same catering.

Thanks.

我都想知呀~
cmama 寫道:
I want to know, too.
My kid's school will employ the same catering.

Thanks.
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

cmamc >>

你 call 我麻 , 詳細的麻 .

有 1 次亞仔發燒 . 學校 call 我回校接仔睇醫生.

大約是 12:30到校 , 義工媽媽給飯盒我帶回家 , 之後我仲去睇醫生添 , 可是回家是時已 2:30 . 後拿出來仲好暖嫁.
可能是那飯盒的質料 , 真係好襟熱 .  那一天是 " 翠瓜牛肉飯 "  , 連我覺得好好味噃.

另餐具是送給學生. 每日要帶回家清潔.
另星期五有特別 " 加料 "   
有有野飲 , 有時有生果吃.
有 3 組可揀 . 中式 , 西式 和 小吃式.

我覺得帆船幾好 , 個餐盒 , 餐具都幾靚 , 都算環保 . 可惜飯和送都好多. 連我是大人也覺得好多. 今年6月有出問卷 , 我 已反應左啦  

我亞囡學校都係食帆船,佢成日都話好好味架!! 

HPChingchingma 寫道:
cmamc >>

你 call 我麻 , 詳細的麻 .

有 1 次亞仔發燒 . 學校 call 我回校接仔睇醫生.

大約是 12:30到校 , 義工媽媽給飯盒我帶回家 , 之後我仲去睇醫生添 , 可是回家是時已 2:30 . 後拿出來仲好暖嫁.
可能是那飯盒的質料 , 真係好襟熱 .  那一天是 " 翠瓜牛肉飯 "  , 連我覺得好好味噃.

另餐具是送給學生. 每日要帶回家清潔.
另星期五有特別 " 加料 "   
有有野飲 , 有時有生果吃.
有 3 組可揀 . 中式 , 西式 和 小吃式.

我覺得帆船幾好 , 個餐盒 , 餐具都幾靚 , 都算環保 . 可惜飯和送都好多. 連我是大人也覺得好多. 今年6月有出問卷 , 我 已反應左啦  

Hi,

thanks a lot.

See you in the orientation day.

cmama

Thanks for the information.  It makes me feel released.   Anyone will take school bus to school?

係呀,佢地味道唔錯.

我朋友識佢個老細,佢係做快餐店起家,好有經驗,知道一般人的口味,而且都經營左好多年.希望你地繼續支持啦~~

我都估到你地讀邊間學校         
弱者困於環境;智者利用環境。

好厲害 , 估到就唔好 , 即是客仔少啦       

昨天聽到家長話 , 連學校的謝師宴也是帆船飲食的外賣到會添 ,我識那位家長指幾好喎   

咁叫你朋友俾心機攪落去 , 到 5 年後 , 我的仔畢業時 , 會唔會再搵返佢公司搞到會食啦  :  :

想知呢間會係幾多錢一餐?
Thanks!!!

$15 per meal.

多謝各位寶貴意見!  

我都會安排小朋友先試食九月份,唔使初初開學要兼顧咁多物品!

醒目開學勳章

我想問o下你們在訂飯時有冇試過作出一些特別要求時,帆船公司可以代為安排的?!因我今天問她們時,她們好像不太想理會呢!我有o的唔喜歡這間公司

我只是問她們如果我的小朋友不能吃某些食物時,如何告之?!而好像有會否特別抽走這些食品--如牛油,豆等等.但她們說你一早已經知道餐單,你應該自行選擇那些可進食的。但問題是我不知道你們製造的時候會否包含這些材料啊!     

唔係喎,我亞哥個女都係食"帆船",佢對花生﹠蠶豆,有敏感,跟住同學校講,飯盒供應商會記底呢D敏感學生,會安排特別飯盒比佢,話原來佢地學校班班都有成5, 6 個對某D食物有敏感既學生個喎。仲有家長特別要求小朋友食素,佢地都做倒,真係巴幣好似食飛機餐咁∼

你地講到好好味咁,咁會唔會好重味精ar??

帆船及一般午飯供應商是否都要在前一日煑好飯盒,然後在當日用微波爐叮熱嫁?
‹ 上一主題|下一主題